Εξαγνισμός

Εξαγνισμός

Μυθιστόρημα

 

€13.00
 • Σελίδες
  196
 • Μέγεθος
  21 Χ 14
 • Εξώφυλλο
  Μαλακό
 • 1η έκδοση
  2021
 • ISBN
  9789605714079
 • Εκδόσεις
  Bookstars

Το βιβλίο

Μια παρέα παιδιών στο νησί της Σύμης των Δωδεκανήσων, μεταξύ 1965 και 1975 περίπου, προσπαθεί να αφουγκραστεί τα μηνύματα και τις νέες ιδέες που φτάνουν, με τους λιγοστούς διαύλους επικοινωνίας που διαθέτουν, καθώς ο τουρισμός ξεκινάει δειλά – δειλά να κάνει τα πρώτα του βήματα στις αρχές του 1960, και να τους προσκαλεί – προκαλεί να αναθεωρήσουν πολλές απόψεις, με τις οποίες γαλουχήθηκαν στη μικρή τους κοινωνία.

Όταν η επικοινωνία σου με τον έξω κόσμο είναι το πλοίο της γραμμής που περνά μια φορά την εβδομάδα από Πειραιά, τότε η άφιξη του από μόνη της, αποτελεί σπουδαίο γεγονός και πόλο έλξης ενδιαφέροντος, για τα πρόσωπα που καταφτάνουν στο νησί. Είναι δεκτικοί, σε ότι καινούργιο ακούγεται σαγηνευτικά από τις μεγάλες πόλεις, και δεν τους φοβίζει στο σύνολό τους, να ενστερνιστούν νέες ιδέες και κινήματα.

Τα υπαρξιακά προβλήματα, τακτικά γίνονται αιτία να ξημερώνονται μέχρι τις πρωϊνές ώρες στις καρέκλες του παραλιακού καφενείου που είναι το στέκι τους, καθώς δε μένουν ασυγκίνητοι και στις μεταφυσικές συζητήσεις, ενώ υπάρχουν ιδιαιτερότητες και μυστικά μέσα στην παρέα, που δεν εντοπίζονται εύκολα, ούτε και γίνονται φανερά.

Όταν όμως ορισμένες αφήξεις από Αθήνα με το πλοίο της γραμμής φτάσουν στο νησί και κολλήσουν με την παρέα ξεκινώντας κάποιες πρωτόγνωρες συζητήσεις και ιδέες, το σκηνικό αλλάζει.

Ειδικά, όταν αποφασίσουν να μπλέξουν σε εμπειρίες που ποτέ δεν τις είχαν φανταστεί.

Κάποιοι από την παρέα θα φτάσουν στα όριά τους, και ορισμένοι θα τα ξεπεράσουν, σημαδεύοντας τη ζωή τους.


Εξώφυλλο - Οπισθόφυλλο